Skip to content

Majonézes lencsesaláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Majonézes saláta gyűjteményem következő darabja. Szilveszterkor biztosan elkészítem. De az év más napjain is, amikor hidegtál készül, nagyon szeretjük.  Ez egy alap recept, de lehet még virslivel és főtt tojással is megspékelni.

 

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 25 dkg lencse
  • 1 db lila hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 db zöldségleves kocka
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 adag házi majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 nagy pohár ( 330 g ) tejföl

 

 

 

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, leöblítjük és egy éjszakára beáztatjuk. Ezután egy fazékban felöntjük vízzel és felforraljuk. Az első levet leöntjük róla és átöblítjük. Az új főzővízbe a lencséhez adjuk a leves kockákat, egy kevés sót és a babérlevelet. Körülbelül 15-20 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét!
Ez idő alatt elkészítjük a majonézt. Hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt. A lila hagymát apró kockákra vágjuk és az öntethez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, ízlés szerint.
Amikor a lencse megfőtt, leszűrjük. Alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük, majd az öntettel összekeverjük. Néhány órán át a hűtőben pihentetjük fogyasztás előtt.
Önmagában is nagyon finom, de sültek mellé ajánlom tálalni!

Tipp:  Kockára vágott virslivel és / vagy főtt tojással készítve is érdemes kipróbálni!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük