Skip to content

Epres – joghurtos jeges desszert

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon mutatós és elképesztően egyszerű desszert hódít, ami egyszerre egészséges és isteni finom. Nagyon jól variálható, és bűntudat nélkül nassolhatjuk a nyári melegben.  Most eperből készítettem, de áfonyával, málnával vagy pl. szederrel készítve is szeretem.

 

 

Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 35 dkg eper
  • kb. 1,5 dl görög joghurt
  • 2 ek méz
  • 1 tk kókusz olaj
  • 20 dkg étcsokoládé

 

 

Elkészítés:

Az epret apróra vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot és a mézet. Alaposan elkeverjük. Egy tálcára sütőpapírt helyezünk és a joghurtos eperből kis kupacokat teszünk rá. ( Én fagylalt adagoló kanalat használtam. ) Ezután a fagyasztóba tesszük körülbelül egy órára.
Ez idő alatt a csokit felolvasztjuk a kókusz olajjal. Végül a megdermedt epres snackeket az olvasztott csokiba mártjuk és szintén sütőpapírra sorakoztatjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon. Én most is visszatettem egy kis időre a fagyasztóba! Azonnal érdemes fogyasztani, hogy ne olvadjon meg a desszert vagy ismét visszatesszük a fagyasztóba fogyasztásig.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük