Skip to content

Megjelenések / Partnerek

Ahol megjelentem

Nagy meglepetésemre a Kiskegyed Recepttár 2016. július – augusztusi számában egy saláta receptemre bukkantam:


Köszönöm szépen!

Vendégblogger voltam a Serpenyő Virtuóz oldalán 2016 júniusában:
a teljes interjú itt található

 

1. A családod a főzés szenvedélyedből fakadó ételeket nyilván nagyon szereti, de mit szólnak ahhoz, hogy meg kell várni amíg a fotók elkészülnek?

Igen, az éremnek két oldala van. A gasztronómia imádata jó és rossz dolgokat is rejt magában, családomra kivetítve. A jó alatt értem azt, hogy szeretettel és rendszeresen meglepem őket régi, családi ételekkel, valamint újdonságokkal. Nagyon szeretem a régi, tradicionális, magyar ételeket, amiket még akár nagymamám készített (ilyen például a babgulyás, paprikás krumpli, pogácsa, dödölle receptem is), viszont imádom a különlegességeket is, belekóstolni más kultúrák ízvilágába. Visszakanyarodva a kérdéshez, mindezek miatt szerencsés helyzetben van a családom, mivel mindig meglepem őket valamivel, de amit említettem, az érem másik oldalát, nem szeretik. Vagyis nagyon jól rátapintottál a lényegre a kérdéseddel, sokszor türelmetlenek és éhesek, de addig senki nem ebédelhet nálunk, amíg én nem végeztem az ételeim fotózásával. (Hozzátenném, hogy ez általában kicsit hosszadalmas feladat, mivel az elmúlt évek alatt próbáltam fejleszteni amatőr ételfotózásomat. Díszletekkel, megvilágítással is.)

2. A kisfiad szokott segíteni az ételek elkészítésében, vagy csak megeszi ami elkészült? 🙂

Nem szeretnék reklámot csinálni semmelyik gyorsétteremnek sem, de a kisfiam sajnos őket jobban preferálja, mint az én főztömet. Egy fájó pont ez nekem, hogy sokszor meg sem kóstolja, amit készítek. Sajnos nagyon-nagyon rossz evő kicsi korától fogva. Én mindig bizakodom, hogy ez idővel változni fog. Azért, hogy vele kapcsolatban valami pozitívat is említsek, a receptjeim közül akad néhány kedvence, például a muffinjaim és a tejberizs, amit már tökélyre fejlesztettem, mert ez az egyik kedvenc étele. A konyhában segíteni nekem a főzésben nem szokott, viszont mivel nagyon ügyes, bizonyos háttérmunkákban, például videó készítésben a párommal együtt, nagy segítségek nekem.

3. A videók elkészítése és összevágása mennyi időt szokott elvenni? Mert én is tervezem hasonló videók készítését, de még kezdő vagyok ezen a téren.

A blogom szerkesztésében és úgy szintén a videók rögzítésében is akad segítőm. A videók elkészítéséhez komoly video szerkesztő programok szükségesek. Néha nem egyszerű feladat, mert egy mindössze másfél perces video elkészítése is komoly előkészületeket igényel, gondolok itt a kamera beállítására, megvilágításokra, az utólagos vágásra, szerkesztésre. Most magát a főzést nem számítom, ami a recept bonyolultságától függően akár pár óra is lehet, de ezt nyilván te is tudod :). Egy video összeállítása 2-4 órát is igénybe vehet. Szerencsére mi ezt családon belül meg tudtuk oldani, mert párom webfejlesztéssel is foglalkozik (http://web-designer.hu).

4. A blog életében mi volt talán a legnagyobb fordulat, ami a te életedre is kihatott?

2014 óta vagyok gasztro blogger. Gyakorlatilag egész életemre kihatott ez az időtartam. Nem tudnék azonban egy-egy jelentősebb eseményt kiragadni. Amiben változtak a dolgok azóta például: megváltoztak főzési szokásaim. Mint korábban már említettem nem egyszerű nálunk egy étkezés, mert már tudja a család és a barátok is, hogy a blogozás bizonyos következményekkel jár :).
Abban is változtam, hogy sok esetben úgy állítom össze az otthoni heti menüsort, hogy vajon mi finomságot nem készítettem még, vagy már nagyon régen volt. Az is újdonság – ami csak Facebook oldalamon látható -, hogy a gasztro túráimat, amikor egy-egy étteremben megfordulok ebédre, vacsorára, vagy nyaralásaim alatt akkor ezekről az gasztro túráimról (így is nevezem az oldalamon) közvetítek szintén fotókkal illusztrálva, követőim felé.

Köszönöm szépen!

Örömmel fogadtam a Nosalty megkeresését, melynek eredményeként a Hét szakácsaként velem indult ez a hét. Egy rövid interjút készítettek velem. Az általam készített ételek fotóival megjelent cikket az alábbi linken olvashatjátok: http://www.nosalty.hu/ajanlo/het-szakacsa-sylvia-gasztro-angyal

Hálás vagyok, nagyon szépen köszönöm!

 

 

 

Partnereim

FLABéLOS Vibrációs tréning, Veresegyház Fő út 5.
(Tel.: 06 20 925 6886)