Majonéz házilag

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy alap recept következik. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van a világon. Viszont nélkülözhetetlen különféle salátákhoz és sok egyéb ételhez. Ha egyszer készítesz így házilag majonézt, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni :).


Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl olaj (olivaolaj)
  • 2 tk porcukor
  • 2 kk mustár
  • 3 tk citromlé
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Egy habverő segítségével keverjük hozzá a sót, borsot és a mustárt. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. (Ne legyen túl hideg, hanem szobahőmérsékletű.) Ha felvette az olajat, akkor egy krémes állagú szószt kapunk. Adjuk hozzá a citromlét és a cukrot is.  Kóstolgassuk, ki-ki szájíze szerint ízesítheti még.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük