Skip to content

Spagetti baconnel és karamellizált hagymával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

Egyszerű recept, mégis elképesztően finom! A krémes szósz és a sós-édes ízek tökéletesen kiegészítik egymást. Ha gyors, de különleges tésztára vágysz, ezt imádni fogod!

 

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 40 dkg spagetti
  • 4 db vöröshagyma
  • 20 dkg bacon
  • 2 ek méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 4 dl tejszín
  • 1 merőkanál tészta főzővíz
  • só, -bors ízlés szerint
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 3-4 ek olivaolaj
  • petrezselyemzöld
  • parmezán

 

 

 

Elkészítés:

A kockára vágott bacont az olivaolajon ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a fél karikára vágott vöröshagymát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a mézet és egy percig karamellizáljuk a hagymát. A hagymához keverjük a pirított bacont. A zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot, valamint az apróra vágott aszalt paradicsomot is belekeverjük. Felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Közben kifőzzük a spagetti és a főzővizéből is adunk a raguhoz egy keveset. Néhány perc alatt összerottyantjuk. Petrezselyemzölddel megszórjuk és végül a spagettit is hozzákeverjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük