Egyszerű recept, mégis elképesztően finom! A krémes szósz és a sós-édes ízek tökéletesen kiegészítik egymást. Ha gyors, de különleges tésztára vágysz, ezt imádni fogod!
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 40 dkg spagetti
- 4 db vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- 2 ek méz
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek sűrített paradicsom
- 4 dl tejszín
- 1 merőkanál tészta főzővíz
- só, -bors ízlés szerint
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 3-4 ek olivaolaj
- petrezselyemzöld
- parmezán
Elkészítés:
A kockára vágott bacont az olivaolajon ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben a fél karikára vágott vöröshagymát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a mézet és egy percig karamellizáljuk a hagymát. A hagymához keverjük a pirított bacont. A zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot, valamint az apróra vágott aszalt paradicsomot is belekeverjük. Felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Közben kifőzzük a spagetti és a főzővizéből is adunk a raguhoz egy keveset. Néhány perc alatt összerottyantjuk. Petrezselyemzölddel megszórjuk és végül a spagettit is hozzákeverjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.