Skip to content

Dubai csokis sajttorta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Tudom, a dubai csoki hullám már végigsöpört a neten – én is teszteltem és megmutattam nektek is!
De most jön az igazi luxus verzió: a dubai csokis sajttorta. Én imádtam! Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítéséhez.😉

 

@szilviamalmos Dubai csokis sajttorta 🎂🍰 Tudom, a dubai csoki hullám már végigsöpört a neten – én is teszteltem és megmutattam nektek is! 👍😋 De most jön az igazi luxus verzió: a dubai csokis sajttorta. Én imádtam! Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítéséhez.😉 Hozzávalók:  ( 24 cm-es tortaformához ) az alaphoz: 20 dkg édes vajaskeksz 8-10 dkg vaj további hozzávalók: kb. 17 dkg Kadayif tészta 5 dkg vaj 50 dkg mascarpone kb. 30 dkg + 10 dkg  pisztácia krém 2 ek tahini 3 dl Hullala vagy habtejszín 10 dkg porcukor a tetejére: 20 dkg Milka tejcsokoládé 1 dl habtejszín kb. 5 dkg pisztácia ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fy #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #foodies #foodiesfinds #luxurydessert #cheesecake #dubaicsoki #dubaichocolate #pisztacia #dessertlover #torta #recept #receptvideo #pistachiolovers #foodietiktok #tiktokdessert #foodporn ♬ original sound – 80s throwback hits


Hozzávalók:  ( 24 cm-es tortaformához )

az alaphoz:

  • 20 dkg édes vajaskeksz
  • 8-10 dkg vaj

további hozzávalók:

  • kb. 17 dkg Kadayif tészta
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • kb. 30 dkg + 10 dkg  pisztácia krém
  • 2 ek tahini
  • 3 dl Hullala vagy habtejszín
  • 10 dkg porcukor

a tetejére:

  • 20 dkg Milka tejcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • kb. 5 dkg pisztácia

 

 

 

Elkészítés:

A kekszet aprítógépben ledaráljuk és az olvasztott vajjal elkeverjük. Egy tortaformába simítjuk. Amennyiben nem pirított a Kadayif tészta , akkor felaprítjuk és a vajon megpirítjuk. A tésztához keverjük a 30 dkg pisztácia krémet és a tahini pasztát. A tésztás keveréket a kekszes alapra simítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a krémet. A mascarponét és a tejszínt a porcukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével. Amennyiben Hullalát használunk, mivel már édes, akkor nem vagy kevesebb porcukor szükséges hozzá! A maradék 10 dkg pisztácia krémet is hozzá keverjük. Az így elkészült pisztáciás sajtkrémet a tésztára kanalazzuk és visszatesszük a hűtőbe. A tetejére a csokit apróra tördeljük és a felmelegített tejszínt ráöntjük. Addig keverjük, ameddig egynemű nem lesz. A csoki krémet a torta tetejére öntjük. A szélét aprított pisztáciával díszítjük. Néhány óráig a hűtőben pihentetjük még és már kóstolhatjuk is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük