Tudom, a dubai csoki hullám már végigsöpört a neten – én is teszteltem és megmutattam nektek is!
De most jön az igazi luxus verzió: a dubai csokis sajttorta. Én imádtam! Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítéséhez.😉
@szilviamalmos Dubai csokis sajttorta 🎂🍰 Tudom, a dubai csoki hullám már végigsöpört a neten – én is teszteltem és megmutattam nektek is! 👍😋 De most jön az igazi luxus verzió: a dubai csokis sajttorta. Én imádtam! Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítéséhez.😉 Hozzávalók: ( 24 cm-es tortaformához ) az alaphoz: 20 dkg édes vajaskeksz 8-10 dkg vaj további hozzávalók: kb. 17 dkg Kadayif tészta 5 dkg vaj 50 dkg mascarpone kb. 30 dkg + 10 dkg pisztácia krém 2 ek tahini 3 dl Hullala vagy habtejszín 10 dkg porcukor a tetejére: 20 dkg Milka tejcsokoládé 1 dl habtejszín kb. 5 dkg pisztácia ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fy #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #foodies #foodiesfinds #luxurydessert #cheesecake #dubaicsoki #dubaichocolate #pisztacia #dessertlover #torta #recept #receptvideo #pistachiolovers #foodietiktok #tiktokdessert #foodporn ♬ original sound – 80s throwback hits
Hozzávalók: ( 24 cm-es tortaformához )
az alaphoz:
- 20 dkg édes vajaskeksz
- 8-10 dkg vaj
további hozzávalók:
- kb. 17 dkg Kadayif tészta
- 5 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- kb. 30 dkg + 10 dkg pisztácia krém
- 2 ek tahini
- 3 dl Hullala vagy habtejszín
- 10 dkg porcukor
a tetejére:
- 20 dkg Milka tejcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- kb. 5 dkg pisztácia
Elkészítés:
A kekszet aprítógépben ledaráljuk és az olvasztott vajjal elkeverjük. Egy tortaformába simítjuk. Amennyiben nem pirított a Kadayif tészta , akkor felaprítjuk és a vajon megpirítjuk. A tésztához keverjük a 30 dkg pisztácia krémet és a tahini pasztát. A tésztás keveréket a kekszes alapra simítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a krémet. A mascarponét és a tejszínt a porcukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével. Amennyiben Hullalát használunk, mivel már édes, akkor nem vagy kevesebb porcukor szükséges hozzá! A maradék 10 dkg pisztácia krémet is hozzá keverjük. Az így elkészült pisztáciás sajtkrémet a tésztára kanalazzuk és visszatesszük a hűtőbe. A tetejére a csokit apróra tördeljük és a felmelegített tejszínt ráöntjük. Addig keverjük, ameddig egynemű nem lesz. A csoki krémet a torta tetejére öntjük. A szélét aprított pisztáciával díszítjük. Néhány óráig a hűtőben pihentetjük még és már kóstolhatjuk is!