Skip to content

Húsvéti burger

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Húsvéti alapanyagokból egy fantasztikus szendvics. A maradékokat szoktam felhasználni. Egy vacsorára mondjuk egy kis hasábburgonyával tálalva, örülni fog a család!

 

Hozzávalók: (4 főre )

  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 szelet főtt sonka
  • 15 dkg trappista vagy eidami sajt
  • 2 db főtt tojás
  • 4 db csemege vagy kovászos uborka
  • 10 dkg saláta keverék
  • 1 adag házi majonéz 
  • 2 tk torma
  • 2 ek olaj

 

 

Elkészítés:

A sonka szeleteket egy kevés olajon pár perc alatt megsütjük. Ugyanebben a serpenyőben a félbevágott bucikat kissé megpirítjuk. A sajtot lereszeljük a tojásokat karikákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tormával.
Ezután összeállítjuk a szendvicseket:  a bucik alsó felét megkenjük a tormás majonézzel. Salátával megszórjuk és ráhelyezzük a sonka szeleteket. Ismét egy kevés majonéz következik és jöhet a reszelt sajt. Uborka szeletekkel, valamint néhány főtt tojáskarikával borítjuk be. Végül a bucik tetejét ráhelyezzük és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük