Skip to content

Csirkés tócsni

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Aki a fasírtot  szereti, ezt a csirkés tócsnit is kedvelni fogja! Egyszerűen elkészíthető. Nem kell hozzá zsemlemorzsa és kenyér. Frissen érdemes kisütni és már falatozhatunk is. Akár feltétként vagy főételként is nagyszerű fogás.

 

Hozzávalók:  (4 fő )

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 db burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só, -bors ízlés szerint
  • 3 ek görög joghurt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 ek liszt
  • 1 cs friss petrezselyemzöld

 

a sütéshez:

  • olaj

 

a tálaláshoz:

  • tejföl
  • trappista sajt

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és a reszelő durvább részén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a joghurtot, a reszelt sajtot és a hús kockákat. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. Ha szükséges még ízlés szerint ízesítjük. Körülbelül egy fél órát állni hagyjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkés korongokat. Egy kanállal kicsit ellapítjuk és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kiszedjük.
Aki szereti, tejföllel és sajttal megszórva tálalja!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük