Csirke Fajita penne

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A két korábbi mexikói ízvilágú receptem után: Csirke fajitas tortillával, Töltött csirkemell fajita
ízben hasonló étel. Viszont tésztával készül és nagyon finom.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 3 db kaliforniai paprika (zöld,sárga,piros)
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • só,- bors ízlés szerint
  • 1 ek chilipor
  • 1 ek őrölt római kömény
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek fajita fűszerkeverék (vagy mexikói fűszerkeverék)
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb 8 dl tej
  • 5 dkg parmezán
  • 40 dkg penne tészta

 

 

Elkészítés:

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat. A csirkemellet csíkokra vágjuk és fehéredésig pirítjuk az olajon. Ezután egy tányérra kiszedjük. A serpenyőbe tesszük a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat. A hagymát félkarikára vágjuk és a paprikához keverjük. Pár percig pároljuk.
Az elősütött húst visszatesszük a serpenyőbe és elkeverjük a paprikákkal. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Hozzáadjuk a többi fűszert is: a fajita fűszerkeveréket, az őrölt fűszerpaprikát, a chilit, az őrölt köményt és a zúzott fokhagymát. Egy kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt néhány percig főzzük.
A tejet beleöntjük és amikor felforrt, hozzákeverjük a penne tésztát. Ha túlságosan beszívja a levét a tészta, akkor még adjunk hozzá egy kevés tejet! Érdemes még utóízesíteni ilyenkor, körülbelül 12 perc alatt készre főzzük.
Parmezánnal és friss petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük