Skip to content

Töltött csirkemell fajita

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 



Egy szuper finomság csirkemellből, nagyon ízletes sajtszószos, zöldséges töltelékkel megtöltve. Kívül ropogós, belül puha és szaftos, hétvégi ebédre ajánlom szeretettel. Még videót is készítettem hozzá, remélem elnyeri a tetszéseteket :).


Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld,sárga)
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors-, csirke fűszersó ízlés szerint
  • 20 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 egész csirkemell (kb. 80 dkg)
  • 2 tk chili por
  • 2 tk római kömény
  • 2 ek liszt
A tálaláshoz:

 

 



Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott három színű kaliforniai paprikákat. Majd beletesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és roppanósra pároljuk néhány perc alatt. A tűzről levéve egy tálba öntjük és elkeverjük a krémsajttal és a cheddar sajttal, majd félrerakjuk. A megtisztított csirkemelleket félbevágjuk és a fél melleket bevágjuk, hogy tölthető legyen. Sóval, borssal, chiliporral, római köménnyel, illetve a sültcsirke fűszerrel megszórjuk. A végén kevés lisztet adunk hozzá és a fűszereket a hússal alaposan összeforgatjuk. A csirkemelleket az előzőleg elkészített kaliforniai paprikás-sajtos töltelékkel megtöltjük. Egy serpenyőben néhány evőkanál olajat forrósítunk és a húsok mindkét oldalát körülbelül 10-10 perc alatt készre sütjük. A korábban elkészített salsával, guacamoléval és tejföllel tálaljuk.
Tetszőlegesen hasábburgonya, krokett, vagy mogyoróburgonya tálalható mellé. Így még finomabb és tartalmasabb is.

Tipp: Ha túl vastagok lennének a csirkemellek, akkor a 10-10 perc sütés után egy hőálló tálban, sütőben légkeveréses 160 fokon sütni kell még körülbelül 10 percet. Így biztosan átsül és finom szaftos marad.

 

video

Saját recept videóm:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük