Banános fordított torta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy nagyon különleges, mégis egyszerűen elkészíthető torta.
Hasonló receptem: a Fordított szilvatorta után ez a torta banánból készült. 
Isteni finom, ahogy a gyümölcs sülés közben karamellizálódik. Melegen és hidegen is, főleg egy kis fagyival, nagyon szeretem.

Hozzávalók 28 cm-es tortaformához:

  • 4 db banán
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg barnacukor
  • egy csipet só
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor

 

 

 

Elkészítés:

Egy piteformát vastagon kikenünk vajjal. Az aljára egyenletesen elszórjuk a barnacukrot. A banánokat karikákra vágjuk és szépen elrendezzük (az sem baj ha több sorban) a cukor tetején.
A lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a tejet. Végül belekeverjük a sóval és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát simára keverjük és a banánokra öntjük. A pite forma oldalát kicsit megütögetjük, hogy egyenletes legyen a tészta mindenhol.
160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük. Most is mint mindig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből és ráfordítjuk egy tányérra. Ezáltal a banános alja kerül felülre, ezért hívják fordított tortának.
Melegen és hidegen is finom. Szeretem a tejszínhabot és a vaníliafagylaltot mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük