Zöldspárga sütve parmezánnal

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A spárga a zöldségek királya! A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Nagyon egészséges, finom és nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Nálunk igazi szezonja körülbelül egy hónapon át tart, május első felétől, június első feléig. A növény megvastagodott, zsenge hajtásai kerülnek a tányérokra, ezt nevezzük köznapi értelemben spárgának.
Sokáig nem kóstoltam, de azóta szívesen készítem például ezt a változatot, amit mi köretként fogyasztottunk:


Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg zöldspárga
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek parmezán sajt
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, az alsó 1-2 cm-t levágjuk, a maradék szár alsó harmadát pedig meghámozzuk Ezután a spárgákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával és parmezán sajttal, valamint az olivaolajjal meglocsoljuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük. Fogyasztható előételként, vagy bármilyen sült mellé köretként tálalható.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük