Whiskeys, pikáns szószos csirkemell gombaraguval és édesburgonya pürével

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy régebbi recept újságban találtam ezt a receptet. Igaz ott rizzsel tálalták. Én azóta már többször is készítettem ezt az ételt néhány apró változtatással. Szerintem nagyon finom lett.
Isteni és különleges ízvilág, tényleg nem mindennapi finomság.

Hozzávalók 4 főre:

A csirkemellhez:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 2 ek sültcsirke fűszersó
  • kb. 0,5 dl olaj

A gombaraguhoz:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • kb. 3 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk rozmaring
  • só-, bors ízlés szerint

További hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés fűszersóval megszórjuk. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a mártás és a gombaragu.
A gombát felszeleteljük és egy nagy, száraz serpenyőben pirítani kezdjük. Amikor már levet engedett és szép színe lett, akkor a vajat hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk  és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Végül jöhetnek a további fűszerek: a rozmaring, kakukkfű és a finomra vágott petrezselyemzöld. Pár perc alatt készre főzzük.
Elkészítjük a Whiskeys mártást is.
Már csak a tálalás maradt hátra.  A hússzeleteket meglocsoljuk az ízletes whiskeys mártással és ráhalmozzuk a gombaragut. De tudom ezt még fokozni! Édesburgonya pürét készítettem hozzá köretnek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük