Egy régebbi recept újságban találtam ezt a receptet. Igaz ott rizzsel tálalták. Én azóta már többször is készítettem ezt az ételt néhány apró változtatással. Szerintem nagyon finom lett.
Isteni és különleges ízvilág, tényleg nem mindennapi finomság.
Hozzávalók 4 főre:
A csirkemellhez:
- 80 dkg csirkemell filé
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 2 ek sültcsirke fűszersó
- kb. 0,5 dl olaj
A gombaraguhoz:
- 50 dkg csiperke gomba
- kb. 3 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cs friss petrezselyemzöld
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk rozmaring
- só-, bors ízlés szerint
További hozzávalók:
- 1 adag Whiskeys mártás
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés fűszersóval megszórjuk. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a mártás és a gombaragu.
A gombát felszeleteljük és egy nagy, száraz serpenyőben pirítani kezdjük. Amikor már levet engedett és szép színe lett, akkor a vajat hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Végül jöhetnek a további fűszerek: a rozmaring, kakukkfű és a finomra vágott petrezselyemzöld. Pár perc alatt készre főzzük.
Elkészítjük a Whiskeys mártást is.
Már csak a tálalás maradt hátra. A hússzeleteket meglocsoljuk az ízletes whiskeys mártással és ráhalmozzuk a gombaragut. De tudom ezt még fokozni! Édesburgonya pürét készítettem hozzá köretnek.