Vaníliás bundás kenyér eperrel

Print Friendly, PDF & Email

 

Hétvégén, amikor ráérünk és nyugalom valamint a családunk vesz körül egy finom reggeli javaslat. Ami gyorsan elkészül, frissen tálaljuk és ha alkalmanként különböző gyümölcsökkel próbálkozunk, akkor változatos is lehet. Valamikor régebben egy főzőműsorban láttam és nyomban kipróbáltam, nem okozott csalódást.
 
Hozzávalók 2 főre:
  • 4 szelet toast kenyér
  • 3 tojás
  • 4 ek tej
  • 1 tk vanília aroma
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 10-15 dkg friss eper (vagy eperlekvár)
  • 1 mk citromlé
Elkészítés:
A tojást, a tejet, és a vanília aromát összekeverjük és a kenyérszeleteket alaposan átitatjuk vele. Ezután vaj-olaj keveréken (nem túl sok) megsütjük a szeleteket és még melegen finomra őrölt kristálycukorba forgatjuk a bundás kenyereket.
Elkészítjük a friss eperöntetet is hozzá: az epret robotgéppel pürésítjük, ízlés szerint adhatunk hozzá kevés cukrot és citromlét.
Az eperöntettel vagy az eperlekvárral meglocsolva melegen tálaljuk a kenyérszeleteket.
Tipp: ha nincs friss gyümölcsünk, akkor eperlekvárral, vagy bármilyen tetszőleges gyümölcslekvárral is finom lehet. Érdemes próbálkozni különböző gyümölcs ízekkel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük