A tejberizs nagy kedvenc nálunk. Korábbi receptemet a Tejberizs Fláviónak sokszor készítem, főleg a gyermekemnek. Az alaprecept üresen is nagyon finom. De vaníliapudinggal felturbózva igazán különleges desszert lesz belőle.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #receptvideo #egyszerurecept #recept #tejberizs #tejberizsrecept #gasztronómia #gasztroblogger ♬ Real Love – Martin Garrix & Lloyiso
Hozzávalók 4 főre:
- 1 L tej + 2,5 dl
- 20 dkg rizs
- kb. 6 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 cs vaníliás (40 g) pudingpor
- 5 dkg vaj
A tetejére:
- kakaó és / vagy fahéj
Elkészítés:
A rizst átmossuk és az egy liter tejben feltesszük főni. Folyamatos keverés mellett, kis lángon, fedő alatt majdnem készre főzzük 15-20 perc alatt. A pudingport a maradék tejjel és a cukorral, vaníliás cukorral és az aromával csomómentesre keverjük. Amikor a rizs már majdnem készen van, akkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Pár perc alatt készre főzzük. Lefedni már nem kell, de kevergessük közben!
Érdemes megkóstolni és, ha szükséges, akkor tegyünk még hozzá cukrot.
A tűzről félrehúzzuk és a vajat belekeverjük, hagyjuk, hogy szépen elolvadjon. Melegen vagy hidegen tálalhatjuk, kakaóval vagy fahéjjal, ki hogy szereti.