Túrórudi házilag

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Az igazi Pöttyös Túró Rudi igazi Hungarikum!
Ez az itthoni változat garantáltan adalék mentes. A gyerekek kedvence, az enyémnek valóban toplistás. Drága Flávió neked készítettem és remélem ízlik majd neked. Puszi: Anya

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 3 ek porcukor
  • 3 ek tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 2 ek zselatin
  • 0,5 dl víz
Bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A túrót, a tejfölt, vaníliás cukrot, porcukrot, vanília aromát és citromhéjat alaposan kikeverjük (én robotgéppel végeztem). Érdemes kóstolni közben és lehet még tetszőlegesen ízesíteni. A 0,5 dl vízben kikeverjük a zselatint és felmelegítjük folyamatos keverés mellett. Majd langyosra hűtjük, még mindig kevergetve, nehogy megdermedjen! Ezután hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük, ez idő alatt kicsit összeáll, megdermed a massza. Újra alaposan átkeverjük és elkezdjük elkészíteni a túró rudi formákat:

 

 

 

Kb. 20 cm-es téglalapokat vágunk a folpackból. Majd erre halmozunk 2 teáskanál segítségével, kb. 3 teáskanálnyi túrókrémet. A folpack segítségével megformázzuk a hengereket, a rudikat. Nekem 10 darab kb. 10 cm hosszúságú túró rudi lett a fenti mennyiségből. Tálcára tesszük és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át. Ezután a csokit apróra tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. A megolvadt csokiból, sütőpapírra kenünk rudi hosszúságú csoki csíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg túró rudakat:

 

 

 

Utána a tetejére óvatosan ráöntjük a csokit, vagy ecsettel elkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Lehet, hogy nem lesz szép egyenletes, de érdemes többször próbálkozni, viszont nagyon finom és ez mindenért kárpótol!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük