Egy egészséges, finom és könnyű saláta, a tonhal kedvelőinek! A citrom miatt pedig kellemes, frissítő hatású. Csak ajánlani tudom!Ha nincs kedvem főzni, akkor remek választás vacsorára néhány ropogós bagettel, vagy finomra pirított toast kenyérrel.
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg vegyes salátakeverék
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 4 db főtt tojás
- 1 doboz (200 g) tonhalkonzerv
- só-, bors ízlés szerint
- fél citrom leve
- 70 g majonéz
- 1 kk mustár
- 4 szelet toast kenyér
- kb. 0,5 dl olivaolaj
Elkészítés:
A tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a majonézzel, a mustárral és pár csepp citromlével. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Összeállítjuk a salátát: a salátakeveréket tányérokra halmozzuk. Megszórjuk a kockára vágott lilahagymával, és az uborkával, valamint a félbevágott koktélparadicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A korábban elkészített tonhalkrémet elosztjuk a salátákon. Egy kevés friss citromlével és olivaolajjal meglocsoljuk. Egy-egy cikkekre vágott főtt tojással megkoronázzuk a tonhalsalátánkat.
Tálalás előtt kockákra vágott, pirított toast kenyérrel megszórjuk a tetejét.