Tonhalsaláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Egy egészséges, finom és könnyű saláta, a tonhal kedvelőinek! A citrom miatt pedig kellemes, frissítő hatású. Csak ajánlani tudom!Ha nincs kedvem főzni, akkor remek választás vacsorára néhány ropogós bagettel, vagy finomra pirított toast kenyérrel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg vegyes salátakeverék
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 4 db főtt tojás
  • 1 doboz (200 g) tonhalkonzerv
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél citrom leve
  • 70 g majonéz
  • 1 kk mustár
  • 4 szelet toast kenyér
  • kb. 0,5 dl olivaolaj

 

 

Elkészítés:

A tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a majonézzel, a mustárral és pár csepp citromlével. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Összeállítjuk a salátát: a salátakeveréket tányérokra halmozzuk. Megszórjuk a kockára vágott lilahagymával, és az uborkával, valamint a félbevágott koktélparadicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A korábban elkészített tonhalkrémet elosztjuk a salátákon. Egy kevés friss citromlével és olivaolajjal meglocsoljuk. Egy-egy cikkekre vágott főtt tojással megkoronázzuk a tonhalsalátánkat.
Tálalás előtt kockákra vágott, pirított toast kenyérrel megszórjuk a tetejét.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük