Skip to content

Tonhalas szendvics

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ezt a könnyed tonhalkrémet gyorsan összedobhatod! A végeredmény pedig finom lesz és egészséges. 
Van két dolog, ami tökéletesen illik a tonhalhoz, az a majonéz és a hagyma. Állítólag szárzellert hozzáadva is nagyon finom. Sokoldalú pástétomként tartjuk számon: akár gyerekek tízóraijaként, illetve partik hidegtál fogásaiban is kedvelt „szereplő”. 
Én most így készítettem:

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 doboz olajos tonhalkonzerv (185 g)
  • 1 db kis fej lilahagyma
  • 5 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk. Sózzuk-, borsozzuk és elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Érdemes kóstolgatni, aki szereti pikánsabban, pár csepp citromlét is adhat hozzá. Tálalásig tegyük hűtőbe!
A szendvics összeállításánál, tetszőlegesen bagettet, zsemlét, vagy kenyeret használjunk! Ki milyen zöldséggel éppen kívánja: paprikával, uborkával, paradicsommal, salátával elkészítjük frissen a szendvicsünket. Nálunk vacsorára készül a legtöbbször, de tízóraira csomagolva is nagy kedvenc lehet.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük