Skip to content

Töltött cukkini kolbásszal és paradicsommal

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A cukkini a nyár egyik kedvenc zöldsége. Szerintem önmagában nem olyan ízletes, viszont ha megtöltjük, nagyon finom és laktató lesz. A korábbi receptjeim után: Töltött cukkini mexikói fűszerezéssel és Töltött cukkini olaszosan, sült zöldségekkel.
Most egyszerűen csak kolbásszal és koktélparadicsommal töltöttem meg a cukkiniket. Nagyon finom lett.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db cukkini
  • 20 dkg Gyulai kolbász
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • só,-bors ízlés szerint
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista sajt

 

 

 

Elkészítés:

A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk és a közepüket egy kanállal kivájjuk. A cukkini kivájt belsejét ehhez az ételhez nem fogjuk felhasználni. Viszont nem szabad kidobni! Lehet belőle krémleves vagy a lecsóba szoktam felhasználni, én nagyon szeretem.
Szóval, a kivájt cukkinik belsejét sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a kolbászt karikára. A cukkinik belsejébe sorakoztatjuk őket: Egy fél karika paradicsom, egy karika kolbász és így tovább.
A tetejükre reszeljük a sajtokat. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cukkiniket egy tepsibe sorakoztatjuk és 20 percig sütjük. Majd további 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Nekem köret sem kellett hozzá.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük