Csokoládés kókuszos tejbegríz szelet

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Csokis is és kókuszos is, egyszerűen ellenállhatatlan.
Ráadásul hamar elkészül, 20 perc alatt összedobható. Egyáltalán nem bonyolult, sütés nélküli desszert.
Kezdőknek is ajánlom!

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 30 dkg babapiskóta

A csokis krémhez:

  • 1,3 liter tej
  • 3 csomag csokoládés főzős pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek holland kakópor

A kókuszos krémhez:

  • 1 liter tej
  • 25 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor
  • pici só
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 1 ek kókuszreszelék

 

 

 

Elkészítés:

Egy körülbelül 38×26 cm-es tepsi aljába fektetjük szép sorban a babapiskótákat.
Elkészítjük a kókuszos krémet. A tejbe szórjuk a kókuszreszeléket és a búzadarát, majd a cukorral és pici sóval, sűrű tejbegrízt főzünk. A tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a vajat. Ezután egyből, még melegen ráöntjük a babapiskótára és szépen elsimítjuk.
Elkészítjük a csokis krémet. A tejhez adjuk a cukorral elkevert pudingport és belekeverjük a kakaóport is. Sűrű pudingot főzünk, majd ráöntjük a grízes krémre és szépen elsimítjuk.
Végezetül egy marék kókuszreszelékkel megszórjuk a sütemény tetejét. Néhány órán keresztül, hideg helyen pihentetjük. Pár óra alatt megdermed, utána szeleteljük és már kóstolhatjuk is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük