Töltött cukkini mexikói fűszerezéssel

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A cukkini a nyári zöldségek egyik sztárja. Kalóriaszegény és egészséges, valamint számtalan módon felhasználható. A korábbi Töltött cukkini olaszosan receptem után a legújabb saját receptemet mutatom most be nektek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db közepes cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk chili por
  • 1 ek taco fűszerkeverék
  • 1 kk őrölt kömény
  • kb. 2 dl víz
  • fél piros, fél sárga, fél zöld kaliforniai paprika
  • 20 dkg cheddar- vagy gouda sajt
  • só-, bors ízlés szerint
  • 5 ek olaj
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 1 csokor petrezselyemzöld

 

 

Elkészítés:

A cukkiniket jól megmossuk, hosszában kettévágjuk és a közepüket kissé kivájjuk.
Elkészítjük a húsos tölteléket: egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. Fehéredésig pirítjuk. Beleöntjük a paradicsom szószt és a vizet. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, az őrölt köményt, paprikát, a chili port és a taco fűszert is. A cukkinik kivájt belsejét felaprítjuk és a raguhoz keverjük. Az  utolsó néhány percben az apróra kockázott többszínű kaliforniai paprikát is az ételhez adjuk. Körülbelül 30 perc alatt elkészül a húsos ragu.

 

 

 

A cukkiniket megtöltjük a töltelékkel, majd egy kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A tetejére szórjuk a kukoricát. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) alufóliával letakarva 20 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát és reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket, ezután további 15 percig (alsó-felső sütésen) sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

 

 

Friss petrezselyemzölddel megszórva forrón tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük