Karaj savanyú káposztával és burgonyával tepsiben sütve

ekkor

 

 

 

 

A savanyú káposzta hússal párosítva egy igazi tartalmas, laktató, téli étel, kolbásszal, szalonnával, hagymával megbolondítva. Tepsiben a hús köré tesszük a burgonyát, almát, paprikát, hagymát, és együtt fog az egész megsülni. Tehát egyúttal elkészül a köretünk is.
Az ízek kavalkádja, tényleg nagyon finom és egy isteni hétvégi ebédre ajánlom szeretettel, nálam az ünnepi asztalon is megállta helyét.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg (kb. 8 szelet) sertéskaraj
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg csípős száraz kolbász
  • kb. 1 kg burgonya
  • 2-3 db alma
  • 2 db kápia paprika
  • 4 db vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • só-, bors-, sertés fűszer ízlés szerint



Elkészítés:


A burgonyát, az almát, a hagymát, a paprikát nagyobb gerezdekre vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk. Egy nagy tepsi közepét kirakjuk a szalonna szeletek felével. A hússzeleteket befűszerezzük kevés sóval, borssal, sertés fűszerrel és a szalonnára fektetjük őket. A hús tetejére sorakoztatjuk a káposzta felét, majd kirakjuk a kolbászkarikákkal

 

és befedjük a káposzta másik felével. A tetejére még szalonna szeleteket teszünk.

 

 

Köré rakjuk a burgonya, paprika, hagyma és alma gerezdeket. Kicsit megsózzuk, és olajjal meglocsoljuk.

 

 

160 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük kb. 30 percig (ha van, légkeveréses fokozaton), később a fóliát levéve (alsó-felső fokozaton) készre sütjük kb. még 1 óra alatt.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük