Hihetetlenül egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom sütemény. Kezdő háziasszonyok is nyugodtan elkészíthetik, a siker garantált lesz.
A csokis ízek kedvelői imádni fogják.
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- fél kocka (12,5 dkg) margarin
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 20 dkg vaj
- 5 dkg holland kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 7 ek tej
Elkészítés:
Először is egy tálban a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól elkeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk: a lisztet, sót, sütőport és a reszelt citromhéjat. Alaposan kikeverjük, majd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (körülbelül 23-33 cm) öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Mint mindig, érdemes most is tűpróbát végezni! A megsült sütemény tetejére egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz, és annál finomabb lesz.
Elkészítjük a mázat: egy lábasban a vajat, a porcukrot, kakaóport és a tejet melegíteni kezdjük. Simára keverjük, forralni nem kell, csak összemelegíteni! Az így elkészült mázat a sütemény tetejére öntjük, hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni, majd kockára vágva tálaljuk is. Porcukorral díszíthetjük a tetejét.
Ugy örülök hogy megtaláltam a recepted.
Ha van a te recepted gondolkodás nélkül azt választom.
Most sül a süti imádom a pontos leirást. ÉS MINDIG SZUPER LESZ.
Köszönet érte te tényleg angyal vagy 😍❤
De aranyos vagy Évike, köszönöm szépen!
Örülök neki,hogy tudok segíteni. 🙂
Már a látványra is be indul a ” de finom lehet ” érzés…….minden képen ki próbálom !! Köszönöm !! 😀 !
Nagyon köszönöm 🙂