Thai grill csirkecomb csőben sült karfiollal

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A thai konyha különlegességei az erős és mégis harmonizáló fűszerek. Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerekkel és különleges, izgalmas aromákkal vegyítve, ízletes ételkülönlegességeket készíthetünk.
Jöjjön egy fincsi csirkecomb:


Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db alsó vagy felső csirkecomb
Páchoz:
  • 2 ek friss vagy szárított bazsalikom
  • 2 ek friss vagy szárított koriander
  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek őrölt chili
  • 2 ek gyömbér
  • 4 ek szójaszósz
  • 8 ek olivaolaj
  • 3-4 ek barnacukor

Elkészítés:

A pác hozzávalóit alaposan keverjük össze és a combokat kenjük be vele. A húst hagyjuk a páclében állni, legalább 1-2 órát, sütés előtt. Lehet tepsiben is sütni, (ekkor a combokat bőrös felükkel lefelé tegyük a tepsibe) 180 fokon kb. 60 percig. Vagy izzítsuk be a grillt és nem túl nagy lángon, hogy átsüljön, süssük meg. Most csőben sült karfiolt készítettem hozzá, de ha szabadban sütöm a teraszomon, akkor legtöbbször grillen sült zöldségeket készítek mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük