Tejszínes zöldfűszeres mártás

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Érdemes kísérletezni a fűszernövényekkel, én kakukkfű és petrezselyemzöldet használtam. De snidling, oregánó vagy bazsalikommal is isteni lehet. A habtejszíntől pedig finom krémes lesz.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk mustár
  • só,- bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kakukkfű vagy 1 ág friss
  • 1 ek petrezselyemzöld vagy fél csokor friss
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 tk étkezési keményítő

 

 

Elkészítés:

Egy lábasba tesszük a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kissé megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel.
Hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt összeforraljuk.
Végül egy kevés vízzel kikeverjük az étkezési keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Megszórjuk a kakukkfűvel, és a petrezselyemzölddel is. Én lazachoz készítettem: Lazac tejszínes zöldfűszeres mártással.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük