Tejszínes gombás csirkeragu spagettivel

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Egyszerű fogás, gyorsan elkészül, de nagyon finom!
A tejszín íze tökéletesen harmonizál a gombáéval. Készíthetjük csiperkével – ahogyan én most -, de ha a piacon találsz esetleg rókagombát, az még jobb választás lehet. Aki nem szereti a csirkemellet, sertéscombból is készítheti.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 60 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1,5 – 2 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • 50 dkg spagetti, vagy más egyéb tészta

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra aprítjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal és a kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát is belekeverjük.  Körülbelül 15 perc után hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Kevés vizet adunk hozzá (a gomba is fog levet engedni), majd lefedve készre pároljuk, hogy a hús és a gomba is megpuhuljon. A tejszínt kikeverjük a liszttel és a forró raguból pár kanállal hozzákeverünk, majd besűrítjük vele az ételt. Rövid idő alatt összeforraljuk.
Spagettivel vagy más egyéb tésztával, akár rizzsel is tálalhatjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük