Tejszínes csirkemell csíkok fusilli tésztával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy szupergyors fokhagymás, tejszínes csirkeragu sajttal sütve a tetején.
Egyszerű de nagyszerű ebéd lehet. Ezzel a gyors recepttel biztos, hogy sikert aratsz.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg fusilli tészta
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl cukrozatlan habtejszín vagy főzőtejszín
  • 4-5 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek sült csirke fűszerkeverék
  • 1 ek liszt

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Fűszerezzük sóval, borssal, illetve sült csirke fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk és utána felöntjük a tejszínnel. Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük.
A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük és a húsos raguval összekeverjük. Egy kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba szedjük. A tetejét tejföllel megkenjük és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük