Tejfölös pikáns csirkemellcsíkok

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Csirkemellből egy nagyon ízletes, szaftos főétel.
A tejfölös szósz, a különböző hagymák és a kápia paprika feldobja a szárazabb csirkemellet is. Telitalálat lehet egy munka utáni délután, hiszen nem tart sokáig összedobni.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 kk Erős Pista paprikakrém (ízlés szerint elhagyható)
  • 1 tk Piros Arany paprikakrém
  • 1 ek liszt
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 3-4 ek olaj

 

 

Elkészítés:

Az olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Fehéredésig pirítjuk. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Körülbelül 2 dl vizet adunk hozzá és fedő alatt, takarék lángon pároljuk. Ez idő alatt az újhagymákat felkarikázzuk, a kápia paprikát kockára vágjuk. Félidőnél a húshoz adjuk a csípős paprika krémmel és a Piros Arannyal együtt. Ha elfőné a levét, akkor még egy kevés vizet adunk hozzá. Amikor a hozzávalók megpuhultak, akkor a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a ragut. Ilyenkor már csak egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is.
Kukoricás rizzsel kínáltam, de tésztával is finom.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük