Egyszerű az elkészítése, ráadásul nagyon finom is ez a sütés nélküli sütemény. Kókuszos sütik sztárja, kiváló vendégváró, légiesen könnyed desszert.
Hozzávalók: (6-8 személyre)
A tekercshez:
- 1 l tej
- 10 dkg étkezési keményítő
- 15 dkg kristály cukor
- 5 dkg holland kakaópor
- 8 dkg liszt
- 1 tk vanília aroma
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 5 ek porcukor
- 15 dkg erdei gyümölcs vagy málna
Elkészítés:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket. Körülbelül 4 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet a kakaót és az étkezési keményítőt. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, belekeverjük a vajat és a vanília aromát. A forró pudingot egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hűlni hagyjuk 1-2 órán át. Egy lapát segítségével elegyengetjük szépen a tetejét.
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett erdei gyümölcsöt. A krémet a pudingra kenjük és ismét a hűtőbe tesszük körülbelül egy órára. Vízbe mártott késsel, vízszintesen 6-7 cm széles csíkokat vágunk belőle. Óvatosan feltekerjük egy szilikon lapát segítségével. A tepsiben maradt kókuszreszelékben még meghempergetjük. Hűtőbe tesszük egy kevés időre fogyasztás előtt, hogy jól lehűljön.