Ismét egy nagyon gyorsan elkészíthető és pofon egyszerű sütés nélküli sütemény. Puha, krémes és isteni finom. Érdemes előző este elkészíteni, így másnapra csodálatosan puha lesz.
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg (kb. 30 db babapiskóta)
- fél kocka (12,5 dkg) margarin
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 liter tej + 3 dl tej (a babapiskóta áztatásához)
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 tk vanília aroma
- 1 csipet só
- 2 ek holland kakaópor
Elkészítés:
A krémhez egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a tojássárgáját és a csipet sót. Alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hűlni hagyjuk, de néha átkeverjük. A szobahőmérsékletű margarint és a vanília aromát egy habverővel elkeverjük, majd beledolgozzuk a búzadarás krémbe. A maradék tejet meglangyosítsuk és a babapiskótákat megáztatjuk benne 1-2 másodpercig. Ezután egy körülbelül 32×22 cm-es sütőformába lerakunk egy sort belőle. Rákenjük a krém felét. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a krémre simítjuk szintén a felét. Reszelt étcsokival és egy evőkanál kakaóval megszórjuk. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta következik. A maradék krémet elosztjuk szépen a tetején, majd a tejszínhabot is. A sütemény tetejét vastagon megszórjuk a kakaóporral és reszelt csokoládéval:
Ha van rá lehetőségünk, tegyük egy éjszakára, de minimum 4-5 órára a hűtőbe. Végül kockára vágva tálaljuk.