Sült zöldségek

ekkor

 

A sült zöldségekkel készült étel kitűnő választás lehet egészséges köretként húsokhoz, ráadásul a zöldségeket magunk is variálhatjuk, csak a képzeletünk szabhat határt.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg gomba
  • 1 db padlizsán
  • 1-1-1 sárga-piros-zöld kaliforniai paprika
  • fél csomag újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • kb. 3 ek olivaolaj

Elkészítés:

Egy tűzálló edényt kikenünk kevés olivaolajjal. Előkészítjük a zöldségeket. A padlizsánt szeleteljük, enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A hagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeleteljük. A gombát szintén szeletekre vágjuk. A paprikákat kimagozzuk és tetszőlegesen feldaraboljuk. A zöldségeket a sütőedénybe helyezzük, megszórjuk a fokhagyma szeletekkel, meglocsoljuk a maradék olivaolajjal és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és szűrőlapáttal megforgatjuk a zöldségeket. Visszatesszük a sütőbe és további 15 perc alatt puhára sütjük. (Akkor jó, ha a zöldségek kicsit kezdenek megpirulni.)

A sült zöldségeket én köretként szoktam tálalni, de vegetáriánus fogásként is tálalhatjuk, akkor ropogós kenyeret, bagettet adjunk mellé.

 

 

Tipp: sok más zöldséggel is készíthető, szoktam még édeskömény gumót, szárzellert, répát, cukkinit, és koktél paradicsomot is felhasználni. Talán legközelebb éppen ezekből készítek egy újabb variációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük