Serrano sonkás-sajtos tortilla

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Villámgyors vacsora ötlet, amikor este a munkából hazaérve mindenki éhen akar halni, de a sima szendvicset valahogy senki nem kívánja :). Ilyenkor jól jöhet ez a tortilla-szendvics, és kiváló alternatíva lehet a pizzára és a melegszendvicsre is. Ráadásul mindig megújulhatunk vele, mert ha különbözőféle sonkával és sajttal készül, az ízvilág is megváltozik. Nekem a kedvencem, Serrano- vagy Fekete erdei sonkával és parmezán sajttal készül.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db tortilla lap (nagyobb fajta)
  • 8 szelet sonka ízlés szerint (Serrano vagy Fekete erdei sonka, esetleg Prágai sonka)
  • 1 cs (80 g) rukkola
  • 15 dkg sajt szintén ízlés szerint (Parmezán, Cheddar vagy akár Eidami)
  • 150 g chili szósz

Elkészítés:

A tortilla lapokat megkenjük a chili szósszal. Ha gyerekeknek készítjük, akkor helyettesíthetjük paradicsom szósszal. A közepére ráhelyezünk 2-2 szelet sonkát, majd megszórjuk rukkolával és reszelt sajttal.

 

 

Ezután ráhajtjuk a tészta két oldalát. A kezünkkel kicsit összenyomkodjuk.

 

 

A tortilla mindkét oldalát grillserpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. Illetve ha van rá lehetőség, akkor kontakt grillben megpirítjuk úgy, hogy a sajt megolvadjon és a tortilla lap ropogósra süljön.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük