Sajtos rakott tészta brokkolival és baconnel

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető egytálétel. Sajtos, tejszínes és tejfölös öntettel készül.
Nagyon ízletes finomság.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg szarvacska tészta
  • 20 dkg bacon
  • 50 dkg brokkoli
  • 15 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2-3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 3 ek vaj
  • 3 dl tej

 

 

 

Elkészítés:

A tésztát  az előírásnak megfelelően al dentere (roppanósra) főzzük és egy kiolajozott, hőálló edénybe szedjük.
A bacont szeleteljük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, és pár percig együtt pároljuk. Ezután a tészta tetejére szedjük és elkeverjük.
Elkészítjük a mártást. A sajtokat lereszeljük. A tejet felmelegítjük. Egy edénybe tesszük a vajat, megolvasztjuk, és kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a tejet folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk.
Amikor a mártás kissé besűrűsödött, félrehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a tejszínt, és a tejfölt. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Végül a lereszelt sajtokat (egy keveset hagyjunk a tetejére) is belekeverjük. Ezzel az isteni krémes, sajtos, tejszínes mártással meglocsoljuk a tésztát. A tetejét megszórjuk a félretett reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük