A sajtburger (cheeseburger) egy szelet sajtot is tartalmazó hamburger. A hamburger pedig grillezett, fűszeres marhahúsmassza, lapos, enyhén pogácsa formájú, a mi fasírtunkhoz hasonló ételféleség, amelyet zsemle formájú péksüteménybe helyeznek.
De amit most én készítek, ettől eltérő lesz és különlegesebb. A sajt (ízletes cheddar sajt) és a marhahús stimmel, viszont nem lesz péksüteményben, hanem egy hagymagyűrűben, rántott formában fogom tálalni. Aki nem hamburger fan, annak is ízleni fog, az biztos! 🙂
Videó is készült hozzá, remélem ez alapján könnyebben el tudjátok készíteni!
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg darált marhahús
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk fokhagymapor
- 20 dkg cheddar sajt
- 3 db (nagyobb méretű) vöröshagyma
- 4 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- kb 5 dl olaj
- ketchup, majonéz ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálban a darált marhahúst összekeverjük a sóval, borssal és a fokhagymaporral. A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük vastagabb, körülbelül 1 centiméteres gyűrűkre. A gyűrűket szétválasztjuk egymástól! Veszünk egy hagymagyűrűt és a fűszerezett darálthúsból teszünk a közepébe egy kanállal. A kezünkkel még jobban belenyomogatjuk. A cheddar sajtot kockákra vágjuk és a hús közepébe teszünk egyet. A tetejére egy újabb kanál marhahús következik és újra próbáljuk laposra nyomogatni. Ismételjük meg a többi hagymagyűrűvel is a műveletet. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a töltött hagymagyűrűket. Először a lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd a sóval elkevert tojásba mártjuk mindkét oldalát, és végül a zsemlemorzsába. Majd visszatesszük újra a tojásba és a zsemlemorzsába.
Egy edényben olajat forrósítunk és a hagymagyűrűk mindkét oldalát körülbelül 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk. Ezután frissen, forrón, ketchuppel és / vagy majonézzel tálaljuk.
Én salátát és hasábburgonyát is kínáltam mellé, így még tartalmasabb volt az ebédünk. Isteni finom, érdemes kipróbálni.
Saját recept videóm: