Rántott gomba petrezselymes burgonyával és tartárral

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 


A gomba egy változatosan készíthető étel. Fogyaszthatjuk levesként, készíthetünk belőle finom ragut, vagy egyszerűen bepanírozzuk és kirántjuk. Rántani már a húsok mellett sokféle zöldséget lehet. A ropogós bundában sült ételeknek nem igen van párja. Akár magában is fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha egy kis tartármártás azért van a közelben! 🙂


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só-, bors ízlés szerint
A sütéshez:
  • kb 4-5 dl olaj

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk: lehúzzuk a “bőrüket” és átmossuk őket, szárukat eltávolítjuk.Kicsit sózzuk, borsozzuk. A tojást verjük habosra egy kevés sóval és adjuk hozzá a tejet. A lisztet, és a zsemlemorzsát két külön tálba mérjük ki – lehet, hogy elég lesz kevesebb is belőlük, az a legjobb, ha folyamatosan adagoljuk, így tuti nem fogunk pazarolni!
A gombafejeket forgassuk meg a lisztben, úsztassuk meg a tojásban, majd gondoskodjunk róla, hogy a zsemlemorzsa is kerüljön minden részére. Az olajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk és kezdhetjük is sütni a gombákat. Amikor aranybarnára sültek, akkor egy papírtörlőre szedjük ki őket. Frissen sütve, tartármártással és petrezselymes burgonyával tálaltam, de hasábburgonyával és / vagy rizzsel is szeretjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük