Skip to content

Paradicsomos káposzta fasírttal

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A paradicsomos káposzta is a megosztó ételek egyike. Én nagyon szeretem viszont tudom, hogy sokan gyerekkoruk óta hallani sem akarnak róla. Csak sajnálni tudom őket. A tökéletes paradicsomos káposzta titka a nem túl puhára főzött káposztában és a friss, jó ízű házi paradicsom lében rejlik. Ha ezek megvannak, rossz már nem lehet 🙂

 
Hozzávalók 4 főre:
  • 1-1,5 kg káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • kb. 8-10 dl házi paradicsomlé
  • 3-4 ek paradicsom sűrítmény
  • só-, bors-, cukor-, majoranna ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • kb. 5-6 ek olaj
  • kb. 2-3 ek liszt

 

 

Elkészítés:
A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk és rátesszük a káposztát. Annyi vízzel ami épp ellepi, feltesszük főni. (kb. 20 perc)
Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával.
Egy kis edénybe kb. 3 ek olajat teszünk és elkészítjük a rántást: az olajhoz adjuk a lisztet és világos, zsemleszínű rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sürített paradicsomot is. A tűzre visszatéve egy kicsit átkeverjük, majd fokozatosan adagolva felöntjük a paradicsomlé felével.
Amikor a káposzta megpuhult – ha túl sok víz van alatta, mert a káposzta is levet enged, leöntünk róla – hozzáadjuk a paradicsomos rántást. Közben figyeljük, és ha kell még a maradék paradicsomléből adagolunk fokozatosan a főzelékhez.
Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Kóstolgatás után még cukorral ízesítjük és pár perc alatt még egyet forralunk rajta és elkészültünk.
Nálunk leggyakrabban fasírttal fordul elő. Viszont szeretem sült oldalassal, bármilyen sült hússal vagy akár sült virslivel is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük