Óvári sertésborda sörtésztában sült hagymakarikával és petrezselymes burgonyával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A puha, szaftos, omlós óvári szelet egy egyszerűen elkészíthető étel. Ma már többféle húsból is készítik, van aki csirkére, pulykára, van aki a sertésre esküszik.


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj (kb. 8 kisebb szelet)
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg Óvári sajt
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 5 dkg liszt
  • kb. 1 dl olaj

 

 

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon (kb, 2 evőkanál) megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Közben sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk és zsírjára sütjük.
A karajt szeletekre vágjuk, a szeletek széleit kicsit bevagdossuk és enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, amit aztán alaposan lerázogatunk róla. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük. A hús szeleteket egy tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, befedjük őket egy szelet gépsonkával, majd a tetejükre kanalazzuk a pirított gombát:

 

 

Az egészet pedig beterítjük sajtszeletekkel vagy reszelt sajttal, ki hogyan szereti:

 

 

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul, kb. 20-25 perc. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst! Bármilyen köret illik hozzá. Most a fenséges sörtésztában sült hagymakarikával és petrezselymes burgonyával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük