Oreo torta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Oreo fanoknak muszáj kipróbálni!
Ha szereted ezt az isteni kekszet (én imádom), akkor képzelj el egy egész tortát hasonló ízben!
Régóta szemeztem már különböző oreo torta receptekkel, de most a tettek mezejére léptem és megalkottam a saját ízlésvilágomnak megfelelőt. A legjobban az tetszik, hogy nem vajas krém van benne, hanem brutálisan lágy, habos, joghurtos mascarponés krém, amiben kisebb-nagyobb darabokra van tördelve ez a fenséges keksz és minden falatnál roppan egy a szádban :).
Ez egy hatalmas családi adag, nekem 14 nagy szelet jött ki belőle. De nem kell aggódni, mert az utolsó szemig el fog fogyni azt garantálom!


Hozzávalók 28 cm-es tortaformához (7-8 főre):

A tortalaphoz:

  • 4 db tojás
  • 8 ek holland kakaó
  • 8 ek cukor
  • 3 ek olaj
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 40 dkg mascarpone
  • 27 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 3 pohár (3×125 g) görög sztracsatellás joghurt
  • 20 g zselatin
  • 25 dkg oreo keksz

A díszítéshez:

  • kb. 16 db oreo keksz
  • 2 dl habtejszín

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót, és az olajat is. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is. Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez. A maradék 3 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és szintén a krémhez adagoljuk. Végül belekeverjük az összetört oreo kekszünket is. (Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is!)
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém,  a tortalapra kenjük és jól lehűtjük. Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet és apróra tördeljük.
(Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Majd egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk. A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején, nekem 14 darab lett. Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén. Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára és mindegyik habrózsát 1-1 fél oreo keksszel díszítjük.
Néhány órát hűtőben pihentetjük, ha kibírjuk, és nem kóstoljuk meg azonnal! 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük