![](http://sylviagasztroangyal.hu/wp-content/uploads/2014/08/omlett_muffin_4.jpg)
- 8 db tojás
- 3 ek tej
- só-, bors ízlés szerint
- 1 tk vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 3 szelet bacon szalonna
- 2 db snack kolbász
- fél piros, fél sárga kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 3 db tetszőleges péksütemény a tálaláshoz
A tojást felverjük és elkeverjük a 3 ek tejjel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A muffin sütő mélyedéseit vajjal kikenjük (ha szilikonos, akkor nem kell). A mélyedéseket bőségesen megpakoljuk a kedvenc omlett töltelékeinkkel. Például lehet zöldborsó, répa, sajtfélék, szalonna, pirított gomba, stb…
![](http://sylviagasztroangyal.hu/wp-content/uploads/2014/08/omlett_muffin_1.jpg)
Én jelenleg az alábbi alapanyagokat találtam a hűtőben: sajt, bacon szalonna, snack kolbász, kaliforniai paprika, újhagyma. A sajtot lereszeljük, a szalonnát apróra vágjuk, a kaliforniai paprikával együtt. A kolbászt és az újhagymát karikákra vágjuk. Szóval ezekkel az alapanyagokkal töltjük meg a muffinsütő mélyedéseit. Végül a felvert tojással teletöltjük az üregeket:
![](http://sylviagasztroangyal.hu/wp-content/uploads/2014/08/omlett_muffin_2.jpg)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, ameddig picit ropogós aranyszínű lesz.
![](http://sylviagasztroangyal.hu/wp-content/uploads/2014/08/omlett_muffin_3.jpg)
Kevés ideig várunk, hogy a formában hűljön, majd friss péksüteménnyel tálaljuk.
![](http://sylviagasztroangyal.hu/wp-content/uploads/2014/08/omlett_muffin_5.jpg)