Omlett muffin formában

Print Friendly, PDF & Email
Ha finom tojásos reggelire vágysz, süss egy változatos omlettet!
De ezúttal ne serpenyőben, hanem muffin sütőben! Kicsit felrúgjuk a hagyományokat: a muffin sütőben, mindenkinek az adagjait tetszőlegesen ízesíthetjük, ki-ki az aznapi óhaja szerint.
Szépen tálalható, nekem nagyon jó ötletnek tűnik.
Az eredmény egy “hardcore” omlett, amellyel kissé eltértünk az omlett hagyományos kivitelezésétől.
 
Hozzávalók 3 főre:
  • 8 db tojás
  • 3 ek tej
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 szelet bacon szalonna
  • 2 db snack kolbász
  • fél piros, fél sárga kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 3 db tetszőleges péksütemény a tálaláshoz
Elkészítés:

A tojást felverjük és elkeverjük a 3 ek tejjel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A muffin sütő mélyedéseit vajjal kikenjük (ha szilikonos, akkor nem kell). A mélyedéseket bőségesen megpakoljuk a kedvenc omlett töltelékeinkkel. Például lehet zöldborsó, répa, sajtfélék, szalonna, pirított gomba, stb…

Én jelenleg az alábbi alapanyagokat találtam a hűtőben: sajt, bacon szalonna, snack kolbász, kaliforniai paprika, újhagyma. A sajtot lereszeljük, a szalonnát apróra vágjuk, a kaliforniai paprikával együtt. A kolbászt és az újhagymát karikákra vágjuk. Szóval ezekkel az alapanyagokkal töltjük meg a muffinsütő mélyedéseit. Végül a felvert tojással teletöltjük az üregeket:

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, ameddig picit ropogós aranyszínű lesz.

Kevés ideig várunk, hogy a formában hűljön, majd friss péksüteménnyel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük