Nutellás muffin fánk

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Nutella és fánk kedvelők figyelem!  Egy muffin formában készült fánk, ami ráadásul nutellával van megtöltve.     Ugye, milyen jól hangzik?  🙂

 

Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 55 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • kb. 20 dkg nutella
  • porcukor

 

 

 

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk a csipet sóval együtt. Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és egy teáskanál cukrot is belekeverünk. Meleg helyen az élesztőt felfuttatjuk.
A lágy margarint a cukorral kikeverjük és a liszthez adjuk. A felfutott élesztőt és a tojást is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát egy enyhén lisztezett deszkán, körülbelül fél centiméter vastagra kinyújtjuk. Körülbelül 10 centiméteres kerek kiszúróval, akár egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Én a kimaradt tésztát ujra összegyúrom és abból is lett még néhány darab fánkocska. Minden tészta korong közepére teszünk egy púpozott teáskanálnyi nutellát. Összecsípjük a tésztát és a kezünkkel gombócot formázunk belőle.
A muffin sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és ebbe helyezzük a gombócokat. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, hagyjuk még kelni egy fél órát. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Nekem 17 darab lett belőle. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük