Nutellás mascarponés torta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nutella kedvelőknek egy könnyen elkészíthető, sütés nélküli finomság. Az egyetlen hibája, hogy nem lehet kibírni a kóstolásig, mert egy éjszakát a hűtőben pihen. Na jó, még egy hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy! 🙂

Hozzávalók:     (24 cm-es tortaformához)

a torta alaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 7 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek porcukor

a világos krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 5 dkg porcukor

a barna krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 15 dkg nutella

a tetejére:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín

 

 

 

Elkészítés:

A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot , majd fokozatosan belecsorgatjuk az olvasztott vajat. A langyos tejet is hozzákeverjük.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. Az aljára kanalazzuk a kekszmasszát, egyenletesen belenyomkodjuk egy kanál hátuljával. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A nutellát mikróban kissé felmelegítjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a nutellás krémhez keverjük.
A világos krémhez szintén kemény habbá verjük a habtejszínt a habfixálóval. A mascarponét pedig alaposan elkeverjük a porcukorral. Ezután a tejszínhabbal elkeverjük a mascarponét.
A tetejére a csokis réteghez a habtejszínt felmelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt csoki darabokat. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk.
Összeállítjuk a tortát: a keksz alapra rátesszük a világos krémet. Erre jön a nutellás krém. Egy keveset a krémből tegyünk el a díszítéshez! Végül a tetejére csorgatjuk a csokis tejszínt és szépen elkenjük a tetején. A maradék krémmel ízlésünk szerint díszítjük a tortánkat. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tortát és másnap szeleteljük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük