Nutellás fatörzs tekercs

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy korábbi nagysikerű süteményem sikere után (Citromos limeos piskótatekercs) alkottam meg a Nutellás változatot. Gyermekem kívánságára készült, aki nagyon nagy Nutella fan! ❤️

Hozzávalók:  (4-5 főre)

A piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0,5 cs sütőpor
  • 6 ek víz

A krémhez:

  • 25 dkg Nutella
  • 25 dkg mascarpone

A tetejére:

  • Dekor torta dísz

 

 

 

Elkészítés:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, majd összeállítjuk a piskótát. A sárgájába először beleforgatjuk a fehérje habot és a lisztet is három részletben, óvatosan egy keverőlapáttal. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, közepes lángon, körülbelül 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy a töltésnél ne törjön.
Elkészítjük a krémet: a mascarponét és a lágy Nutellát egy tálban alaposan elkeverjük.
Ezután a piskótát megkenjük a krémmel. Hagyjunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük a tetejét. Nem csak ünnepi időszakban készítem. Olyankor hópihékkel, máskor virágokkal, gyöngyökkel díszítem.
Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és így könnyebben szeletelhető.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük