Citromos lime-os piskótatekercs

ekkor

 

 

A citrom és a “zöld kistestvére” a lime :), hűsítő alapanyagai lehetnek egy nyári desszertnek. Finom limonádé készülhet belőlük, de ebben a krémben is megmutatkozik milyen jók így együtt.

Hozzávalók 4-5 főre:

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • kb. 1 citrom leve
  • 1 db lime
  • 1 pohár tejföl
  • 24 dkg margarin
  • 24 dkg porcukor

Piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 0,5 cs sütőpor
  • 6 ek víz


Elkészítés:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, majd összeállítjuk a piskótát: a sárgájába először a beleforgatjuk fehérjehabot, és a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy a töltésnél ne törjön.
A krém: a pudingot megfőzzük a cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverjük a többi hozzávalót, kivéve a margarint a porcukorral, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt akkor adjuk a pudinghoz.
A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük.
A külsejét bevonjuk bőségesen a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük. Én citrom és lime szeletekkel dekoráltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük