Muffin krémtúrós krémmel töltve

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A muffin egy csodálatos desszert, mert számtalan változata létezik. Ráadásul nem csak az ízekkel, hanem a külalakjával, a díszítésével is kreatívkodhatunk :). Most ezt az isteni muffint sütöttem és lágy, krémtúrós krémmel töltöttem meg. Nagyon finom lett!

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek langyos olvasztott vaj
  • 10 ek olaj
  • 10 ek tej
  • 2 db tojás

A töltelékhez:

  • 140 g vaníliás krémtúró
  • 2 dl habtejszín
  • kb. 2 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is)

 

 

 

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Egy másik tálban a tojást a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat és az olvasztott vajat. Ezután hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Ha a tészta túl sűrű lenne, akkor még néhány evőkanál tejjel higíthatjuk!

A muffin sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és kétharmad részig megtöltjük a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.  A kész muffinokat kihűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet: a krémtúrót kézi robotgéppel elkezdjük verni a habtejszínnel és körülbelül 2 ek porcukorral. Sűrű krémet kell kapnunk! Miután a muffinok kihűltek, a tetejét levágjuk, és egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel. Ezután visszahelyezzük a kis kalaptetőket és porcukorral megszórjuk. Tálalás előtt 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük