Állítólag Csehországban rendkívül népszerű ez a sütemény. Csoki és vanília ízek egyvelege, a tetején pedig tejszínes krémmel.
Hozzávalók 4 főre:
- 3 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 50 ml olaj
- 50 ml víz
- fél csomag sütőpor
- 120 g rétesliszt
- 120 g finomliszt
- 1 ek holland kakaó
Vanília krémhez:
- 1 csomag főzős vanília puding
- 4 ek cukor
- 4 dl tej
Tejszínes krémhez:
- 1,5 dl habtejszín
- 2 dl tejföl
- 2 cs Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
A tetejére:
- 50 g étcsokoládé
Kenéshez:
- 1 ek vaj
- kevés liszt
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el: A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A kész tésztából az egyharmad részt kivesszük, ehhez adjuk a kakaót. Körülbelül 22×33 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a kétharmad rész sima tésztát, majd erre kanalazzuk a kakaóval elkevert tésztát.
Elkészítjük a vaníliás krémet: A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot. A tej másik felébe beleszórjuk és elkeverjük a vanília pudingot. A pudingos tejet hozzáöntjük a forró cukros tejhez és sűrű pudingot főzünk belőle. A meleg pudingot egy kanállal rátesszük a tésztára. Egy villa segítségével mindhárom tésztát, nem szabályosan, kicsit összekeverjük. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ezt a krémet a sütemény tetejére kenjük. Végül az étcsokit a habra reszeljük és már tálalhatjuk is.