Mimóza szelet

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A finom pikáns citromos krém és az édes sárgabarack lekvár remekül kiegészítik egymást. Nagyon finom puha, réteges sütemény, amit érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók:  ( tepsi méret: kb. 22×32 cm )

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg lágy margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • egy csipet só
  • 4 ek tejföl

a krémhez:

  • 25 dkg lágy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 7 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • további hozzávalók:
  • kb. 30 dkg sárgabarack lekvár
  • porcukor

 

 

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük és a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tészta többi hozzávalójával (tojássárgája, sütőpor, porcukor, só, tejföl ) jól összegyúrjuk. Egy könnyen nyújtható, nem ragacsos, rugalmas tésztát kapunk. Az így elkészült tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Egy lisztezett deszkán a tésztagombócokból, tepsi méretű négy lapot nyújtunk. Egy villával több helyen megszurkáljuk a tésztákat. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, körülbelül 10 perc alatt világos színűre sütjük külön-külön a tésztalapokat.
Elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A lágy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával összekeverjük. A kihűlt lisztes péphez, több adagban hozzáadjuk és egy kézi mixerrel simára keverjük az egészet.
A sütemény összeállítása: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét. Rátesszük a második tésztalapot, amit vastagon megkenünk lekvárral. Erre helyezzük a harmadik tésztalapot, amire rákenjük a maradék krémet. Végül a negyedik lappal befedjük a tetejét. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap téglalap alakúra felvágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük