Mézes mustáros, sonkás, sajtszószos melegszendvics

ekkor
Print Friendly, PDF & Email



Azt hiszem már korábban is említettem, hogy melegszendvics rajongó vagyok.
Főként azért, mert rengetegféle változatban, sokféle alapanyagból (vagy éppen amit a hűtőben találsz, ez a kreativitásodra van bízva) lehet valami gyorsat és finomat készíteni. 
Én most reggelire készítettem, de ezek a szendvicsek vacsorára is tökéletesek. Ezt a szendvicset szintén egyik kedvelt tévécsatornámon készítették, ami nem kimondottan gasztro csatorna, mégis jó recepteket lehet ellesni. 
Kitaláltam, hogy szombaton ezzel lepem meg a családomat reggelire. Íme:


Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet teljes kiőrlésű vagy magos barna kenyér
  • kb. 15 dkg csirkemell sonka
  • 10 dkg cheddar sajt
  • kb. 4 ek mézes dijoni mustár
Sajtszószhoz:
  • 3 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek cheddar sajt
  • 1 ek parmezán sajt



Elkészítés:


A kenyérszeleteket kb. 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk. Majd a szeleteket egy-egy evőkanálnyi mézes mustárral megkenjük. Az egyik szelet mézes mustáros kenyeret beborítjuk a sonkával és a sajttal, majd ráhelyezzük a másik mustárral megkent kenyeret. Ismételjük meg ugyanezt a másik kenyérrel is.
Ezután elkészítjük a sajtmártást: a vajban sárgára pirítjuk a lisztet és simára keverjük a forró tejjel és a tejszínnel. Mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig főzzük, majd langyosra hűtjük. Ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk: sót, borsot, szerecsendiót, és végül a kétféle reszelt sajtot is.
A kenyereket egy tűzálló tálba tesszük és a sajtmártással bőségesen meglocsoljuk. Visszatesszük a sütőbe (180 fok) és rövid idő alatt ropogósra sütjük

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük