Mézes mustáros csirkemelles szendvics, ropogós salátával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon egyszerű és ízletes sült hús a szendvics alapja. A csirkehúst, különösen a mellet, jó bepácolni grillezés vagy sütés előtt, mert így kevésbé szárad ki és sokkal jobb az íze is. Ezt a pácot nagyon szeretem, a méz édeskés, karamellizált ízt ad neki, de a mustár ezt jól kompenzálja és lesz egy kis pikáns beütése is. Most szendvicset készítettem belőle. Felszeleteltem az isteni finomra megsült csirkemellet és finom zöldségeket pakoltam még hozzá. Meglocsoltam egy fantasztikus mustáros öntettel.
Hát, be kell valljam, szuper lett :)!

Hozzávalók 4 főre:

A csirkéhez:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek mustár
  • 2 ek olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • só-, bors ízlés szerint

Az öntethez:

  • 2 ek méz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 60 ml extra szűz olivaolaj
  • 40 ml almaecet
  • csipet só
  • csipet bors

További hozzávalók:

  • 4 db kisebb bagett
  • 15 dkg jégsaláta vagy salátakeverék
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és szeletekre vágjuk. Egy zárható nagyobb tálban elkeverjük a mustárt a mézzel. Mehet bele a só, bors ízlés szerint, az olivaolaj és hozzányomjuk a fokhagymát. Belehelyezzük a húst, majd lefedve hűtőben pihentetjük, néhány órát, vagy akár egy éjszakán át. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, és 180 fokon (ha van légkeveréses) 20 percig sütjük. Majd normál fokozaton még 15 percig.
Ez idő alatt elkészítjük az ízletes öntetet. Egy tiszta üvegbe tesszük az összes hozzávalót. A kupakot rátekerjük és alaposan összerázzuk. Hűtőben akár két hétig is eláll. Felhasználás előtt újra össze kell mindig rázni. Több adag salátához, vagy szendvicshez elegendő.
Az uborkát és a paradicsomot karikára vágjuk, a lilahagymát is tetszőlegesen felszeleteljük. A sült húst szintén felszeleteljük.
A szendvics összeállítása következik. Az előmelegített bagettet félbevágjuk, az alsó részére salátát teszünk. Erre jönnek az uborka, valamint a paradicsom szeletek. A zöldségekre helyezzük az ízletes mézes mustáros csirkemell szeleteket. Megszórjuk lilahagymával és végül meglocsoljuk a korábban elkészített öntettel. Ráhelyezzük a bagett tetejét és gyorsan megkóstoljuk, mert addigra már ellenállhatatlan lesz ez a finomság :).

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük