Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes friss salátával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Az egyik legnépszerűbb húsféle: gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, a magyarostól a diétásig. Ha éppen vigyázol a “vonalaidra”, akkor evvel a balzsamecetes salátával, kitűnő választás lehet. De, ha nem vigyázol a vonalaidra, akkor az ízek kavalkádja miatt fog tutira ízleni neked. 🙂


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
Páchoz:
  • 10 ek olivaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 kk bors

Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűszersót, a borsot és a citromlét. A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a pácba és egy zárható edényben a hűtőbe tesszük. Egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán keresztül) pihentetjük. Másnap, fogyasztás előtt egy grill serpenyőben, szép pirosra sütjük a hússzeleteket. Elkészítjük az ízletes, balzsamecetes salátát, és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük