Egy mexikói ízvilágú, darált húsos, laktató rakott tészta.
Aki szereti a chili con carne-t, annak ez az étel is ízleni fog.
Hozzávalók: (4 főre)
- 40 dkg darált marhahús
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olaj
- só,-bors ízlés szerint
- 1 tk chili paprika
- 1 ek taco fűszerkeverék
- 1 mk oregánó
- 1 doboz (340 g) kukorica konzerv
- 1 doboz (400 g) darabolt paradicsomkonzerv
- 1 doboz (400 g) chilis bab konzerv
- 40 dkg penne tészta
- 15 dkg ementáli vagy trappista sajt
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Megdinszteljük benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rátesszük a darált húst és sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a chilit, oregánót és a taco fűszert, valamint a darabolt paradicsom konzervet. Egy pohár vizet adunk hozzá és körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük a húst. Végül hozzákeverjük a kukorica és a chilis bab konzervet. Néhány perc alatt összeforraljuk.
A tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük és összekeverjük a húsos raguval.
Egy tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajtokkal megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Frissen tálaljuk.