Mexikói chilis rakott penne

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy mexikói ízvilágú, darált húsos, laktató rakott tészta.
Aki szereti a chili con carne-t, annak ez az étel is ízleni fog.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 tk chili paprika
  • 1 ek taco fűszerkeverék
  • 1 mk oregánó
  • 1 doboz (340 g) kukorica konzerv
  • 1 doboz (400 g) darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 doboz (400 g) chilis bab konzerv
  • 40 dkg penne tészta
  • 15 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 5 dkg parmezán

 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Megdinszteljük benne a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rátesszük a darált húst és sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a chilit, oregánót és a taco fűszert, valamint a darabolt paradicsom konzervet. Egy pohár vizet adunk hozzá és körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük a húst. Végül hozzákeverjük a kukorica és a chilis bab konzervet. Néhány perc alatt összeforraljuk.
A tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük és összekeverjük a húsos raguval.
Egy tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajtokkal megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Frissen tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük